Gennem et 3-ugers forløb (minimum 18 lektioner) arbejder elever danskfagligt med Minecraft Edu som designværktøj med henblik på at samarbejde, udvikle idéer, bygge, præsentere og give gensidig respons på hinandens konstruktioner og fortællinger. Forløbet er rettet mod 2. klasse, men vil også kunne tilpasses til 0. og 1. klasse.
Rammen for forløbet er en storylinefortælling i form af en robinsonade, hvor eleverne skyller i land på “Den mystiske ø”, som er en bane (et “map”) designet i Minecraft Edu specielt til forløbet.
På baggrund af fælles dialog i klassen og samarbejde i grupper skal eleverne udforske Minecraft og bygge vigtige steder/bygninger, der kan hjælpe dem til at klare livet på “Den mystiske ø”.
Forløbet afsluttes ved, at eleverne begrunder, beskriver og fremviser deres steder eller bygninger gennem brug af relevante præsentationsteknologier.
Grundprincipper
Forløbet bygger på en dialogisk og genrepædagogisk tilgang til at arbejde med computerspil, fortællinger og multimodale udtryk med vægt på de tre k’er: kollaboration, kreativitet og kommunikation.